Letnú sezónu pri Počúvadle začne Budenie sitnianskych rytierov

09.06.2012 Banská Štiavnica

Banská Štiavnica 9. júna (TASR) - Letnú sezónu pri jazere Počúvadlo pri Banskej Štiavnici začne v nezvyčajne skorom termíne dnešné tradičné podujatie Budenie sitnianskych rytierov. Aj v tomto roku vsadili organizátori na detskú kartu a štvorhodinový program bude venovaný najmä najmenším.

Ako TASR informoval vedúci oddelenia kultúry na Mestskom úrade v Banskej Štiavnici Rastislav Marko, v programe vystúpia zvolenskí rytieri Vir Fortis so svojím programom, pesničkár Viktor Guľváš - známy najmä medzi najmenšími deťmi - a zabávač Tibor Kubička.

Okrem nich čakajú na účastníkov hry a súťaže, maľovanie na tvár, možnosť urobiť si rodinné foto, balóniky a ukážky remesiel.

Jazero Počúvadlo patrí medzi najpopulárnejšie tajchy - banské vodné nádrže - nachádzajúce sa v okolí Banskej Štiavnice, lokalite zapísanej do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

Rozlohou najväčšia vodná plocha v okolí ponúka počas letných mesiacov zaujímavé možnosti pre kúpanie a oddych pri vode, ale aj pre rybárov, ktorí otvorili svoju sezónu na jazere počas prvého júnového víkendu.

Okolie tajchu patrí medzi vyhľadávané aj vďaka tomu, že je nástupným miestom viacerých turistických trás vrátane najpopulárnejšej, ktorá vedie na bájne Sitno.
 

Vyberte región